contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
dinsdag 17/07/2018

› Depressie: ontstekingen in hersenen spelen rol

Meer dan één op de zes mensen krijgt in zijn leven te maken met depressie. Ontstekingsprocessen in de hersenen zijn mogelijk betrokken bij het ontstaan van depressie. Dat concludeert Paula Kopschina Feltes (RUG) in dieronderzoek.

 

Het is al langer bekend dat stress een belangrijke risicofactor is voor het ontwikkelen van depressie. Onderzoek bij ratten toont aan dat activering van het stresssysteem ontstekingsprocessen in de hersenen en depressieve symptomen kan veroorzaken. Daarnaast blijkt dat een stressvolle gebeurtenis bij ratten op jonge leeftijd effect heeft op het individuele gedrag en de ontstekingsreacties in de hersenen, als deze stressvolle situatie op latere leeftijd opnieuw voorkomt. Onderzoek naar biologische processen die betrokken zijn bij een depressie zouden kunnen helpen de ziekte beter te begrijpen en betere behandelingen te ontwikkelen.

[17 Juli 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)