contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
vrijdag 06/07/2018

› Mannen met migraine meer vrouwelijke hormonen

Mannen met migraine hebben een hoger niveau van het vrouwelijke geslachtshormoon oestrogeen in hun bloed. Dit in vergelijking met mannen die geen last hebben van de zware hoofdpijnaanvallen. Ook is het mannelijke hormoon testosteron minder actief, blijkt uit onderzoek van het LUMC en Erasmus MC in Rotterdam.

 

Het is voor het eerst dat wetenschappers aanwijzingen vinden dat geslachtshormonen een rol spelen bij mannen met migraine. Van vrouwen met migraine was al bekend dat de frequentie, duur en ernst van migraineaanvallen samenhangt met natuurlijke schommelingen in oestrogeenconcentraties. De onderzoekers hopen dat hiermee nieuwe behandelingsmogelijkheden kunnen worden ontwikkeld.

Voor het onderzoek werden concentraties oestrogeen en testosteron gemeten van 17 mannen met migraine en 22 mannen zonder migraine. Hieruit blijkt dat mannen met migraine een permanent verhoogd oestrogeenniveau hebben. De hoeveelheid testosteron is bij hen hetzelfde als bij mannen zonder migraine. Het hormoon blijkt echter wel minder actief. Daardoor hebben mannen met migraine volgens de onderzoekers onder andere minder baardgroei.

[06 Juli 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)