contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
maandag 25/06/2018

Het aantal privéklinieken groeit in rap tempo. Maar de veiligheid is niet altijd op orde, concludeert de inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). De beloofde verbetering blijft uit, is de belangrijkste conclusie.

 

Er zijn klinieken die het goed doen, maar bij te veel klinieken ziet de inspectie te veel tekortkomingen. Dan gaat het over infectiepreventie, controles voorafgaand aan een operatie, medicatie, deskundigheid van zorgverleners, veiligheid van de apparatuur die wordt gebruikt, de voorlichting aan patiënten over de ingreep die ze ondergaan en de mogelijke alternatieven die er zijn. Zo voert een derde van de zelfstandige klinieken geen controle uit op infecties na een operatie. Bij de helft waren de medicatieveiligheid en de sterilisatie van operatiematerialen niet in orde. De inspectie adviseert om je als patiënt goed te laten informeren door te kijken op websites van zorgverzekeraars. Hier vind je kwaliteitsinformatie.

[25 Juni 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)