contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
vrijdag 22/06/2018

› Kabinet: stimuleer gebruik van fiets

Het kabinet trekt een kwart miljard euro uit voor het stimuleren van het gebruik van de fiets. Daarmee moeten 200 duizend extra forensen over worden gehaald de auto te laten staan. Zo kunnen mensen in Nederland samen 3 miljard meer fietskilometers gaan maken.

 

Een groei van het gebruik van de fiets draagt niet alleen bij aan de bereikbaarheid, leefbaarheid en duurzaamheid, maar ook aan de gezondheid, zo schrijft staatssecretaris Stientje van Veldhoven van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Ruim een kwart van de verplaatsingen in Nederland is op de fiets en in Nederland worden 4,5 miljard fietsritten per jaar afgelegd. Volgens van Veldhoven valt er nog veel te winnen: meer dan de helft van de autoritten is korter dan 7,5 kilometer en ruim 60 procent van de werknemers woont binnen 15 kilometer van het werk. Naast investeringen in onder meer fietsroutes en fietsenstallingen, wil de staatssecretaris ook investeren in veilig fietsen. Wat Van Veldhoven betreft moet er ongevalsregistratie plaatsvinden, waardoor de risico’s van fietspaden in beeld kunnen worden gebracht. Ook wordt veilig fietsen onder de aandacht gebracht van ouderen.

[22 Juni 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)