contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
vrijdag 15/06/2018

› NHG: medicinale wiet niet voorschrijven

Volgens het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) is er te weinig wetenschappelijk bewijs dat cannabis werkt als pijnstiller. Daarom adviseert het genootschap huisartsen de medicinale wiet niet meer voor te schrijven voor pijnvermindering of verbetering van levenskwaliteit.

 

Patiënten vragen de huisarts steeds vaker naar cannabis en het wordt ook steeds vaker voorgeschreven. Het NHG stelt dat een behandeling met cannabis alleen te overwegen is bij patiënten in de palliatieve fase die niet voldoende baat hebben bij deen gangbare behandeling tegen pijn- en andere klachten. In de laatste levensfase kan de medicinale wiet wel nuttig zijn omdat het een 'prettig versuft' of euforisch gevoel kan veroorzaken, aldus het NHG.

Het NHG raadt cannabis via een coffeeshop en cannabisolie via een drogist of reformzaak af, omdat de samenstelling en kwaliteit daarvan niet gegarandeerd zijn, terwijl er wel bijwerkingen en vergiftigingen bekend zijn.

[15 Juni 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)