contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
vrijdag 15/06/2018

› Sneller hulp voor kinderen van ouders met probleem

Kinderen en jongeren die opgroeien met een vader of moeder die problemen heeft, willen dat er sneller wordt ingegrepen als het thuis niet goed gaat. Dat zegt Kinderombudsman Margrite Kalverboer. Ook willen kinderen dat er samen met ze wordt gekeken wat ze nodig hebben, en ze dus ook hulp, informatie en steun krijgen.

 

Bijna een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland heeft een ouder met een psychische of lichamelijke ziekte, verslaving of beperking. Vaak nemen de kinderen taken en verantwoordelijkheden op zich die niet passen bij hun leeftijd. De hulp en zorg is nu vaak alleen op de vader of moeder gericht en dat moet volgens Kalverboer veranderen.

Hulpverleners en professionals moeten alerter zijn. Verder moeten de hulpverleners van de ouders én die van de kinderen samenwerken om de zorg voor het hele gezin zo optimaal mogelijk te krijgen, laat Kalverboer weten.

[15 Juni 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)