contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
woensdag 13/06/2018

› Mantelzorgers eerder betrekken helpt

Het kan raadzaam zijn mantelzorgers al tijdens de ziekenhuisopname actief bij de zorg te betrekken. De mantelzorg na het ontslag verbetert daardoor merkbaar, is de conclusie van klinisch epidemioloog Anne Eskes van het AMC.

 

Het AMC ontwierp een project waarin mantelzorgers werden ingezet bij de zorg voor volwassenen die een alvleesklier- of een slokdarmoperatie hadden ondergaan. Tijdens de opname fungeerden verpleegkundigen als 'coaches' voor de mantelzorgers. Vergeleken bij een controlegroep waren de patiënten mét mantelzorger na hun ontslag fysiek actiever, ze bleken meer tanden te poetsen en ademhalingsoefeningen te doen. Patiënten en mantelzorgers in deze groep waren bovendien meer tevreden met de ziekenhuisopname dan patiënten zonder mantelzorger. Negen op de tien mantelzorgers zeiden zich door het mantelzorgprogramma beter voorbereid te voelen op het ontslag.

[13 Juni 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)