contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
maandag 11/06/2018

› Makkelijker stoppen met antidepressiva

Stoppen met antidepressiva lijkt meer kans op slagen te hebben wanneer de patiënt speciale afbouwmedicatie gebruikt. In deze strips zit elke dag een iets lagere dosis antidepressiva. Dat blijkt uit een enquête van onderzoekers van de Universiteit Maastricht onder 895 mensen.

 

Van de mensen die antidepressiva gebruiken, zijn er weinig die de medicatie met succes beëindigen. De taperingstrips blijken het stoppen mogelijk te vergemakkelijken. De snelheid en het patroon waarin de medicatie afgebouwd wordt, zijn afhankelijk van het soort antidepressiva, de wens van de patiënt en de inschatting van de arts. 71 procent van de ondervraagden lukte het om in gemiddeld 56 dagen te stoppen, met behulp van de afbouwmedicatie. Zes procent van de stoppers kreeg een terugval. Ruim de helft van de deelnemers had eerder mislukte stoppogingen gedaan.

De wetenschappelijke bewijskracht van deze studie is beperkt, onder andere omdat er geen vergelijking is gemaakt met een groep die zonder taperingstrips zijn gestopt. Er zijn meer studies nodig naar verantwoord afbouwen.

[11 Juni 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)