contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
maandag 28/05/2018

› Kabinet: rookvrije sigaret aan banden

Voor apparaatjes die tabak verhitten en volgens de tabaksindustrie minder schadelijk zijn dan 'gewoon roken', gaan dezelfde regels gelden als voor gewone tabaksproducten. Staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) komt met een leeftijdsgrens en een reclameverbod voor dit soort producten. De producten staan wel bekend als rookvrije sigaretten.

 

Rond dit soort producten wordt vaak een imago geschetst dat ze een slim alternatief zijn voor gewoon roken. Toch kun je er dodelijk ziek van worden, stelt de staatssecretaris.

Hij verwijst naar onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Volgens het instituut is niet precies te zeggen wat de schadelijke gevolgen zijn van elektronische apparaten als de iQOS van fabrikant Philip Morris. Veel tabaksgerelateerde ziekten ontstaan pas na langere tijd. Wel is duidelijk dat emissies van de tabakssticks die verhit worden met de iQOS, onder meer nicotine, kankerverwekkende stoffen en andere stoffen bevatten.

Het verschil tussen een apparaat als de iQOS en de reguliere sigaret, is dat bij de eerstgenoemde de tabak verhit in plaats van verbrand wordt. Dergelijke apparaten zijn sinds vorig jaar in Nederland te koop.

[28 Mei 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)