contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
vrijdag 25/05/2018

› Laagdrempelige hulp bij PDS

Het Prikkelbare Darmcentrum van het Martini Ziekenhuis introduceert een kennisbron die alle informatie over PDS, het stellen van de juiste diagnose en de verschillende behandelingsmogelijkheden, bundelt. Dit is vooral voor de duizend mensen met PDS die jaarlijks op de polikliniek van het Martini Ziekenhuis komen, maar geen medische noodzaak hebben om behandeld te worden in het ziekenhuis.

 

Deze informatie is te vinden via mzh.nl/pds. Zo beschikken zowel patiënt als huisarts over dezelfde informatie en kunnen zij samen een behandelplan starten. Door deze unieke werkwijze hoeven patiënten niet direct hun eigen risico aan te spreken en kunnen ze nu dichtbij en laagdrempelig terecht bij hun eigen huisarts voor kwalitatief goede zorg. Alle patiënten, huisartsen en ziekenhuizen in Nederland kunnen via de website gratis gebruik maken van de expertise van het Prikkelbare Darmcentrum. Het ziekenhuis verwacht met deze werkwijze 30 procent van de huidige verwijzingen naar de polikliniek te kunnen voorkomen.

Ongeveer drie miljoen mensen in Nederland kampen met het Prikkelbare Darmsyndroom (PDS). Hun klachten variëren van buikpijn en een opgeblazen gevoel tot een verstoorde stoelgang.

[25 Mei 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)