contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
donderdag 24/05/2018

› Acupunctuur tijdens ivf leidt niet tot meer geboorten

Acupunctuur tijdens een in-vitro fertilisatie behandeling leidt niet tot meer geboorten. Dat blijkt uit een studie van een Australische onderzoeksgroep. De resultaten zijn verschenen in vakblad JAMA.

 

Wereldwijd maken vrouwen die een ivf-behandeling ondergaan geregeld gebruik van acupunctuur als aanvulling op ivf, in de hoop de kans op een kind te vergroten. Omdat het gebruik van acupunctuur nog altijd controversieel is, wilden de Australische vruchtbaarheidsonderzoekers via een grote opgezette studie kijken of acupunctuur wellicht toch een bijdrage aan de vruchtbaarheid kan leveren. De onderzoekers lieten een groep van 809 vrouwen tijdens hun in-vitrofertilisatiebehandeling driemaal een acupunctuur behandeling ondergaan. Bij een in-vitrofertilisatiebehandeling wordt een eicel van de vrouw geoogst en in een schaaltje met een mannelijke spermacel bevrucht.

De eerste behandeling gebeurde gedurende de periode van de follikelstimulatie, waarbij de groei van een gezonde eicel met hormonen wordt gestimuleerd. De andere twee vonden plaats net voor en na het plaatsen van het embryo. De helft van de vrouwen onderging zonder dat zij het wisten een nepbehandeling. Er was geen verschil tussen de twee groepen.

[24 Mei 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)