contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
dinsdag 22/05/2018

› WHO: geen transvetten in voeding

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wil dat kunstmatige transvetten binnen vijf jaar verbannen zijn uit alle voedingsmiddelen. Kunstmatige transvetten zijn onverzadigde vetzuren die slecht zijn voor de gezondheid.

 

De WHO lanceerde maandag een initiatief, genaamd Replace, waarmee landen handvatten krijgen aangereikt om kunstmatige transvetten uit hun voeding te verwijderen. Het initiatief is bedoeld om landen te helpen bij het opstellen van wetgeving om transvetten te elimineren.

In sommige voedingsmiddelen, zoals volle melk, roomboter en kaas, komen natuurlijke transvetten voor. Industrieel geproduceerd transvet wordt vaak gebruikt in bewerkte voedingsmiddelen als frituur-, bak- en braadvetten. Tot eind vorige eeuw werden transvetten ook gebruikt in margarines, nu is dat aandeel verwaarloosbaar. Transvetten kunnen onder meer een verhoogd risico geven op diabetes type 2, een beroerte en hartziekten.

[22 Mei 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)