contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
woensdag 09/05/2018

› Ruimere vergoeding voor glucosemeter

Vergoeding voor het flashglucosemonitoringsysteem, de wegwerpsensor om glucosewaarden te meten, is voor een deel van de diabetespatiënten beschikbaar en wordt vergoed.

 

Het continu meten van glucosewaarden geeft meer informatie dan de vingerprikken. Op dit moment zijn er twee systemen beschikbaar die real-time de glucosewaarden meten: de continuglucosemeter (CGM) en het flashglucosemonitoringsysteem (FGM). Bij het CGM-systeem plaats je een losse zender op het lijf, terwijl je bij het FGM-systeem een sensor onder de huid plaatst. Daarnaast is bij een FGM in principe geen vingerprik nodig.

Real-time CGM werd al vergoed aan specifieke groepen mensen met diabetes en nu komt de FGM daar als optie bij. Dit geldt voor kinderen met diabetes type 1, volwassenen met moeilijk instelbare hoge glucosewaarden, vrouwen met zwangerschapswens of zwangere vrouwen die diabetes hebben (geen zwangerschapsdiabetes).

Voor patiënten met zogeheten hypo-unawareness geldt dit niet. Voor hen is CGM een veiliger alternatief, volgens het Zorginstituut, omdat er dan een alarmfunctie is die waarschuwt voor te lage of te hoge glucosewaarden.

[09 Mei 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)