contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
maandag 07/05/2018

Het aantal medische onderzoeken naar kanker neemt toe, maar ze worden steeds specifieker. Dat betekent dat het aantal patiënten dat ervoor in aanmerking komt afneemt. Via een gratis te downloaden app kunnen patiënt en onderzoek elkaar nu alsnog vinden. Dat is belangrijk, omdat er alleen nieuwe medicijnen komen als zo veel mogelijk patiënten meedoen aan studies, meldt het Radboud UMC.

</b>

 

Door de specifieke onderzoeken naar kanker, wordt het steeds lastiger om genoeg proefpersonen te vinden om een nieuwe behandeling te testen. Oncologen zijn bovendien vaak niet op de hoogte van alle lopende onderzoeken en weten lang niet altijd of een uitbehandelde patiënt nog ergens terecht kan. Op initiatief van het AMC en het Radboudumc is een app ontwikkeld. Met deze app kunnen artsen alle oncologische studies die zich richten op moleculaire kenmerken van kanker eenvoudig doorzoeken. Zo kunnen zij voortaan snel achterhalen of er voor kankerpatiënten een onderzoek loopt waaraan ze mee kunnen doen.

De app die de twee oncologen hebben laten maken, bevat een overzicht van alle studies naar moleculaire kenmerken van tumoren, in Nederland, België en Duitsland. Het zijn er bij elkaar zeventienhonderd, afkomstig uit een aantal bestaande databanken. Als een oncoloog het soort kanker en de mutatie invoert, zet de app de mogelijke studies op een rij. De MTB-app is gratis in de appstore verkrijgbaar. De pap is gekoppeld aan de internationale databank clinicaltrials.gov waardoor nieuwe studies automatisch worden toegevoegd.

[07 Mei 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)