contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
maandag 23/04/2018

› Afvallen door veel te ontbijten

Wil je afvallen? Zorg voor een stevig ontbijt. Onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum ontdekten dat ons bruine vetweefsel, dat suiker en vet verbrandt, aan het begin van de dag het meest actief is. In de loop van de dag neemt die activiteit af.

</b>

 

De onderzoekers laten in een onderzoek zien dat het bruine vet een heel duidelijk dag-nachtritme vertoont. Bruin vetweefsel is belangrijk bij de verbranding van suiker en vet. De activiteit van het bruine vet is het hoogst als we actief worden. Op dat moment wordt vet na een maaltijd niet opgenomen, maar juist verbrand.

Vetten die ‘s ochtends werd gegeten tijdens een ontbijt verdwijnen sneller uit het bloed, waarschijnlijk door verbranding in bruin vet. Dit verklaart de resultaten van een eerdere studie waarin twee groepen vrouwen met obesitas precies dezelfde hoeveelheid calorieën per dag te eten kregen. Het enige verschil was dat de ene groep ’s ochtends de meeste calorieën at en de andere groep ’s avonds. De vrouwen die ’s ochtends de meeste calorieën aten, verbrandden die veel beter dan degenen die ’s avonds aten. Zij vielen daardoor sneller af.

[23 April 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)