contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
maandag 16/04/2018

› Mindfulness: minder last opvliegers

Psychologische interventies kunnen de last die vrouwen ervaren van overgangsklachten verminderen. Denk aan mindfulness en cognitieve gedragstherapie. Dat blijkt uit onderzoek van het UMCG. De bevindingen zouden vooral van belang zijn voor vrouwen die geen hormoonmedicatie kunnen of willen gebruiken.

</b>

 

Niet alle vrouwen willen vervangende hormonen slikken tijdens de overgang. En vrouwen die borstkanker hebben of hebben gehad, mogen ze niet gebruiken. Het UMCG analyseerde twaalf studies naar de effectiviteit van psychologische therapieën in het verminderen van overgangsklachten. De opvliegers werden niet minder en ook niet minder heftig, maar de last die vrouwen ervan ervaren werd wel minder. Dat is niet vreemd: tijdens dit soort interventies leren vrouwen omgaan met de klachten, waardoor de impact van die klachten op hun leven kleiner wordt.

[16 April 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)