contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
vrijdag 13/04/2018

KWF Kankerbestrijding en het online platform Klasse TV hebben het online lespakket ‘Slim met de Zon’ ontwikkeld voor kinderen in het basisonderwijs. Met dit lespakket moet de kennis over de zon en zonbescherming onder schooltijd vergroot worden, zodat kinderen niet meer verbranden.

</b>

 

Het vergroten van de kennis en bewustwording over gevaren van zon voor de huid is volgens de twee initiatiefnemers nodig. Het afgelopen jaar is 30 procent van de kinderen tussen de 4 en 12 jaar minstens 1 keer verbrand, zo blijkt uit onderzoek van Universiteit Maastricht. Verbranding vergroot de kans op huidkanker. Zware zonverbranding in de jeugd verdubbelt de kans op het krijgen van melanoom, de meest ernstige vorm van huidkanker.

De lessen zijn bedoeld om bij de kinderen op een vrolijke en verrassende manier bewustzijn te creëren over de noodzaak van zonbescherming. Er zijn drie pakketten gemaakt om de diverse leeftijden op hun eigen manier aan te spreken. Naast de lessen is er ook informatie voor ouders en educatief materiaal voor leerkrachten. Het lespakket is verrijkt met gastlessen, gegeven door dermatologen.

[13 April 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)