contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
woensdag 11/04/2018

› Gezond eten, minder rimpels

Een gezond voedingspatroon met veel groente en fruit zorgt er mogelijk voor dat vrouwen minder rimpels in hun gezicht krijgen. Dit komt mogelijk door de antioxidanten en vitaminen die in deze voeding zitten. Bij mannen die gezond eten is er geen verschil te zien. Dat concludeert het Erasmus MC, dat onderzoek deed onder meer dan 2700 Rotterdamse 50-plussers.

</b>

 

Volgens de onderzoekers was het percentage rimpels minder bij vrouwen die veel fruit, groenten en vis aten en daarnaast weinig vlees, suiker, verzadigde vetten en alcohol innamen. De antioxidanten en vitaminen zouden de huid mogelijk kunnen helpen beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Verder ontdekte ze dat vrouwen die het mediterrane dieet volgen niet significant minder rimpels hebben. Dit dieet bestaat uit veel groente en fruit, weinig vlees, veel vis en dagelijks een glas wijn. Dat is opvallend, omdat dit dieet als gezond wordt gezien. Het lijkt erop dat de alcohol het effect van de gezonde voeding tenietdoet als het gaat om rimpelvorming.

Deelnemers vulden onder meer een vragenlijst in over hun eetpatroon en lieten 3D-foto's maken van hun gezicht, waarna het percentage rimpels werd berekend.

[11 April 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)