contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
dinsdag 10/04/2018

› Borstkankermedicijn 1000x goedkoper

Een veelbelovend medicijn voor mensen met borstkanker is veel goedkoper te produceren. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek, dat tot stand kwam na een toevallige ontdekking van een Eindhovense bachelorstudent. Of dit iets gaat uitmaken voor de verkoopprijs is nog onduidelijk.

</b>

 

De resultaten van Milroy en consorten bleven jaren onopgemerkt; het onderzoek is uit 2011. Vorig jaar kwam Z-endoxifen, het medicijn waar het omgaat, opeens als veelbelovend kankermedicijn om de hoek kijken. Bovendien wekt de vondst nu belangstelling omdat de prijzen van kankermedicatie de pan uitrijzen.

Met de nieuwe techniek zou het medicijn Z-endoxifen tot wel duizend keer goedkoper te vervaardigen zijn. Of de vondst daadwerkelijk invloed gaat hebben op de verkoopprijs is onduidelijk. Bij dit soort medicijnen wordt de prijs vooral bepaald door de waarde die we er als maatschappij aan hechten en niet door de productiekosten.

Z-endoxifen heeft een belangrijke klinische proef met patiënten in de VS met succes doorstaan, maar is nog niet als medicijn op de markt. Op zijn vroegst is het middel over zes à zeven jaar beschikbaar.

[10 April 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)