contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
maandag 09/04/2018

Dichte, verbindende weefsels, die zich net onder het oppervlak van de huid bevinden, zijn door onderzoekers bestempeld als een nieuw orgaan. De weefsels hebben volgens hen een belangrijkere functie dan aanvankelijk werd gedacht. Zo is deze ontdekking voor de onderzoekers een verklaring voor het feit dat kankercellen via bijvoorbeeld de longen de lymfeklieren kunnen binnendringen.

 

De met vloeistof gevulde compartimenten helpen volgens de onderzoekers voorkomen dat weefsels die veel samenknijpen, zoals organen en bloedvaten, scheuren. De onderzoekers noemen de weefsels het "interstitium".

De betreffende weefsels werden voorheen altijd bewerkt voordat zij onder de microscoop werden bekeken, waarbij de vloeistof uit het weefsel werd gehaald. Bij een nieuwere technologie om de weefsels te bekijken bleven de vloeistoffen behouden. De onderzoekers kwamen er toen achter dat de compartimenten te vinden waren op plekken in het lichaam waar de weefsels bewogen.

[09 April 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)