contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
maandag 02/04/2018

› Niet sneller virus in vliegtuig

Het gevaar van besmetting door een zieke medepassagier lijkt gering in een vliegtuig. De kans dat je door de griep of SARS besmet raakt door iemand die niet vlak naast, voor of achter je zit is minder dan drie procent. Dat berekenden onderzoekers uit Atlanta met een computersimulatie.

 

Wie een virus als influenza of SARS onder de leden heeft, verspreid dit vooral in druppelvorm via hoesten, niezen, praten of ademen. Verder dan een meter komen die besmettelijke druppels meestal niet. Virussen kunnen zich dus niet zomaar via het ventilatiesysteem van vliegtuigen verspreiden. Ook beweging heeft amper invloed op de verspreiding van een ziekte door een vliegtuig.

Het is nog wel oppassen met conclusies trekken over de praktijk. Zo zal iemand die hoest en niets, meer druppels verspreiden dan iemand die nauwelijks klachten heeft. Bovendien is het de vraag in hoeverre de achterkant van een stoel een barrière vormt tegen virussen.

[02 April 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)