contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
woensdag 28/03/2018

› Zelf medische gegevens beheren

Het wordt vanaf volgend jaar voor iedereen mogelijk om zijn persoonlijke medische gegevens zelf te beheren. Mensen kunnen vervolgens zelf kiezen om die informatie te delen met zorgverleners. Dat stelt minister Bruno Bruins voor Medische Zorg.

 

De minister steunt de ontwikkeling van de persoonlijke gezondheidsomgeving met een subsidie van 3 miljoen euro. De gegevens kunnen worden opgeslagen via computer, tablet of bijvoorbeeld mobiele telefoon. De nieuwe persoonlijke gezondheidsomgeving verschilt in twee opzichten van het Elektronisch Patiëntendossier. Zo komt er niet één systeem voor alle Nederlanders: burgers bepalen individueel welke gegevens in de pgo komen. Ze bepalen ook zelf welke informatie zij met welke zorgverleners willen delen. Een betere gegevensuitwisseling moet misverstanden tussen zorgverleners over bijvoorbeeld medicijngebruik voorkomen. De pgo moet het mogelijk maken om gegevens te bundelen als de patiënt en de zorgverlener het allebei willen.

[28 Maart 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)