contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
vrijdag 23/03/2018

› Huisartsen moeite met werkdruk

Tweederde van de huisartsen in Nederland vindt de werkdruk te hoog. Daardoor staat de kwaliteit van de huisartsenzorg onder druk. Dat meldt artsenorganisatie LHV donderdag op basis van onderzoek door Newcom Research. Volgens de onderzoekers krijgen huisartsen noodzakelijke werkzaamheden niet af binnen de reguliere werktijd.

 

Huisartsen zeggen zelf dat te hoge werkdruk leidt tot haastwerk en kans op het maken van fouten. Het lezen van vakliteratuur, organisatorische zaken en nascholing schieten er steeds meer bij in. Als grootste risico’s voor patiënten noemen huisartsen het sneller afronden van consulten, sneller doorverwijzen en te weinig tijd voor het afhandelen van herhalingsrecepten.

Een belangrijke oorzaak van de hoge werkdruk is de vergrijzing, in combinatie met het overheidsbeleid om mensen zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Ouderen kampen vaak met complexe problemen en gaan relatief vaak naar de huisarts. Daarnaast kregen huisartsen er de laatste jaren steeds meer taken bij. Zo namen ze (eenvoudige) ingrepen van het ziekenhuizen over. LHV zegt met alle zorgverzekeraars in gesprek te gaan om te kijken hoe huisartsen meer tijd kunnen krijgen voor hun patiënten.

[23 Maart 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)