contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
donderdag 22/03/2018

› Lage kennis geneeskundestudenten

Geneeskundestudenten in Europa moeten in hun studie meer kennis krijgen over het voorschrijven van geneesmiddelen. Dat blijkt uit onderzoek van klinisch farmacoloog David Brinkman.

 

Het onderzoek richtte zich op de kennis en vaardigheden van geneeskundestudenten binnen Europa over het voorschrijven van geneesmiddelen. De onderzoeker ontdekte dat veel bijna afgestudeerde artsen niet goed in staat zijn om geneesmiddelen effectief en veilig voor te schrijven. Het bleek ook dat de studenten onvoldoende kennis hadden over veel voorgeschreven medicatie. Bovendien maakten ze regelmatig fouten in geneesmiddelrecepten voor bekende ziektebeelden zoals longontsteking en hoge bloeddruk.

Eén van de belangrijkste oorzaken van het gebrek aan deskundigheid ligt bij de opleiding. Er is vaak onvoldoende aandacht voor klinische farmacologie en farmacotherapie. Volgens Brinkman moeten de studenten meer in de praktijk worden getraind en moet er een verplicht examen komen voor alle Europese landen. Geneeskundestudenten in Europa moeten dit examen halen voordat zij hun voorschrijfbevoegdheid halen.

[22 Maart 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)