contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
woensdag 21/03/2018

› Twijfels koolhydraatarm dieet

Veel mensen stappen over op een streng koolhydraatarm dieet om overgewicht en diabetes te voorkomen. Wetenschappers twijfelen aan het nut van dit dieet. Volgens professor Fred Brouns van de Universiteit Maastricht (UM) is het beter de inname van koolhydraten niet extreem te verminderen.

 

Dat zo min mogelijk suiker eten het risico op overgewicht en diabetes vermindert, staat volgens Fred Brouns, hoogleraar Innovatie in Gezond Voeding, buiten kijf. Wel blijkt uit internationaal onderzoek dat de lage hoeveelheid vezels en het hoge vetgehalte in een koolhydraatarm dieet negatief effect heeft op de darmflora. Ook is een koolhydraatarm dieet vaak lastig vol te houden.

Volgens Brouns is het daarom belangrijk om de inname van koolhydraten niet extreem te verminderen. Ook is het belangrijk te kiezen voor koolhydraatbronnen met een hoog vezelgehalte en vooral onverzadigde vetbronnen. Het meest effectief in het voorkomen van overgewicht is volgens de hoogleraar het gelijktijdig aanpassen van meerdere leefstijlfactoren. Zoals stoppen met roken, kwantitatief minder eten, matig alcoholgebruik en meer bewegen.

[21 Maart 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)