contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
woensdag 21/03/2018

Patiënten die voor een behandeling van kanker opgenomen zijn in Meander Medisch Centrum, kunnen voortaan OncoTraining volgen in een speciale sportruimte. Deze sportruimte is mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van Meander.

 

Uit onderzoek blijkt dat mensen met kanker die lichamelijk actief zijn in de periode van behandelingen daar positieve effecten van ervaren. Zo zijn de bijwerkingen van de chemotherapie minder, herstellen patiënten sneller van hun behandeling, hebben ze minder last van vermoeidheid en verbetert hun psychisch welbevinden.

De speciale sportruimte is met name bedoeld voor patiënten met een hematologische of oncologische aandoening, zoals mensen met leukemie of lymfeklierkanker. Door hun verminderde weerstand is het vaak niet mogelijk om tijdens hun verblijf in het ziekenhuis te sporten in de reguliere sport- of revalidatieafdeling van het ziekenhuis. OncoTraning brengt hier verandering in.

[21 Maart 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)