contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
donderdag 15/03/2018

› BIG-nummer verplicht melden

De regelgeving die nodig is om beroepsbeoefenaren te verplichten hun BIG-nummer te vermelden, zal in het najaar van 2018 klaar zijn. Dat verwacht Minister Bruins. Hierdoor wordt het voor patiënten makkelijker te controleren of een zorgverlener ook daadwerkelijk in het BIG-register staat ingeschreven.

 

In de nieuwe regelgeving komt te staan in welke gevallen beroepsbeoefenaren hun BIG-nummer kenbaar moeten maken. Gedacht wordt in ieder geval aan schriftelijke communicatie, ook digitaal, en bijvoorbeeld op gedragen naambordjes. De minister stelt dat schending van de plicht het BIG-nummer te vermelden bestuurlijk beboetbaar is en dat de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd voldoende capaciteit heeft om er effectief op toe te zien. Ook vindt hij dat het verplicht vermelden van het BIG-nummer niet tot een substantiële lastenverzwaring leidt.

Beroepsbeoefenaren zijn soms moeilijk op naam in het BIG-register terug te vinden, bijvoorbeeld als ze ingeschreven staan op hun eigen naam, terwijl ze in het dagelijks leven de naam van hun echtgenoot voeren. Volgens de minister zijn zorgverleners makkelijker te traceren in het BIG-register als ze verplicht worden tot het gebruik van hun BIG-nummer.

[15 Maart 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)