contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
maandag 12/03/2018

› Artsen waarschuwen De Jonge voor zonnebank

Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, vertelde aan tafel bij Eva Jinek dat hij regelmatig onder de zonnebank gaat. Nederlandse dermatologen adviseren De Jonge dringend om de zonnebank af te zweren.

 

De Nederlandse Vereniging van Dermatologie en Venereologie (NVDV) vindt het zeer onverstandig en gevaarlijk dat De Jonge regelmatig onder de zonnebank gaat. De vereniging pleit al jaren voor een verbod op zonnebanken. Volgens directeur Frans Meulenberg zorgen zonnebanken voor zeker vierhonderd extra gevallen van melanomen in ons land. En dan is Nederland ook nog eens koploper met huidkanker.

De vereniging stuurt nog een formele brief naar minister De Jonge met een uitnodiging voor een controle op de Nationale Huidkankerdag op 2 juni. Op deze dag wordt iedereen uitgenodigd die een verhoogd risico loopt op huidkanker om zijn huid te laten checken.

[12 Maart 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)