contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
vrijdag 23/02/2018

› Meer kans op diabetes in steden

Mensen in de stad hebben 40 procent meer risico op diabetes type 2 dan mensen op het platteland. Dat blijkt uit onderzoek van VUmc. Ook als er faciliteiten zijn op loopafstand en wandelen wordt ondersteund door de infrastructuur, is er een verminderd risico op diabetes.

 

Een gezonde leefstijl is belangrijk om diabetes type 2 te voorkomen. Diabetes komt steeds vaker op jonge leeftijd voor, omdat we te weinig bewegen en te veel en niet gezond eten. Dit ongezonde gedrag wordt makkelijk gemaakt door de omgeving waarin we leven. Met name de verstedelijking liet in het onderzoek een verband zien met de aanwezigheid van diabetes. Verstedelijking is iets wat onverminderd toeneemt. Daarom is het belangrijk om de gezondheidseffecten van verstedelijking te bepalen als aangrijpingspunt hoe steden het beste kunnen worden ingericht om een aangename en gezonde leefomgeving te creëren, melden de onderzoekers. Zo is groen in de buurt, zoals een park, in verband gebracht met een verminderd risico op diabetes type 2.

[23 Februari 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)