contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
donderdag 22/02/2018

› Verzekeraar moet vervangend medicijn vergoeden

Bij een geneesmiddeltekort moet ook een vervangend medicijn uit het buitenland worden vergoed. Nu is dat nog afhankelijk van de welwillendheid van de zorgverzekeraar, maar het kabinet wil dat verplicht stellen. Zodra het gangbare medicijn weer voorhanden is, stopt de vergoeding van het vervangende middel weer.

 

Over het algemeen is de beschikbaarheid van geneesmiddelen in Nederland goed. Toch is het aantal geneesmiddelentekorten de afgelopen jaren toegenomen. Meestal kan dat worden opgelost door een ander in Nederland geregistreerd medicijn te gebruiken. Soms is een patiënt aangewezen op een middel dat niet in Nederland is toegelaten. Dat moet diegene dan zelf betalen. Mits de toezichthouder toestemming geeft om het middel te gebruiken, moet een zorgverzekeraar het in het vervolg gewoon vergoeden, vindt het kabinet. Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) wil vergoeding van deze middelen opnemen in het basispakket.

[22 Februari 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)