contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
woensdag 21/02/2018

› Voedingscentrum: aanbod eten in publieke ruimte moet gezonder

Het aanbod van eten en drinken in de publieke ruimte moet gezonder worden, vindt het Voedingscentrum. Op te veel plekken wordt men volgens het Voedingscentrum verleid tot een ongezonde hap.

 

Of we gezond eten, wordt bepaald door het aanbod, meldt het Voedingscentrum op hun website. Wanneer mensen continu worden blootgesteld aan hoogcalorische producten gaan velen voor de bijl.

Op de Nationale Voedseltop vorig jaar bestempelden diverse partijen uit de voedselketen het gezonder maken van de omgeving als prioriteit. Gemeenten kunnen hierin een cruciale rol spelen, melden deskundigen en het Voedingscentrum. Bijvoorbeeld door een voedselbeleid te maken. Wethouders kunnen zorgen voor een publieke ruimte met een gezonder voedselaanbod die vrij is van ongezonde kindermarketing. Ook het promoten van gezond aanbod is onderdeel van dit beleid. Veel wethouders zijn hiermee al aan de slag gegaan.

Gezond eten en drinken draagt sterk bij aan het tegengaan van overgewicht en zorgt daarmee voor een lager risico op chronische ziekten als diabetes type 2, hart- en vaatziekten en sommige vormen van kanker.

[21 Februari 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)