contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
woensdag 21/02/2018

› Jonge vrouwen vaak moe door werk

Jonge vrouwen zijn relatief vaak psychisch vermoeid door hun werk. Dat hangt samen met de arbeidsduur en gezinssituatie. Vrouwen in andere leeftijdsgroepen en mannen voelen zich minder vaak moe.

 

Bijna een op de vijf vrouwen van 25 tot 35 jaar geeft aan in 2016 last te hebben gehad van psychische vermoeidheid door het werk. Minstens een paar keer per maand voelden zij zich emotioneel uitgeput door het werk, zwaar vermoeid of leeg aan het eind van een werkdag. Bij mannen is dit een op de zes. Dat werknemers van 25 tot 35 jaar vaker werkgerelateerde vermoeidheid rapporteren, hangt samen met een langere werkweek en vaker alleenstaand zijn.

In vrijwel alle leeftijdscategorieën hebben vrouwen vaker last van werkgerelateerde burn-outklachten dan mannen. Vrouwen zien minder vaak dan mannen mogelijkheden om zelfstandig te beslissen hoe het werk wordt uitgevoerd, aldus het CBS en TNO. Ze zijn ook minder vaak in staat zelf de volgorde of het tempo van hun werkzaamheden te bepalen. Vrouwen werken daarnaast relatief vaak in het onderwijs en de zorg, waar de druk hoog is en ze zelf weinig beslissingen mogen nemen.

De gegevens komen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het onderzoeksinstituut TNO.

[21 Februari 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)