contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
dinsdag 20/02/2018

› Rookruimtes in horeca niet toegestaan

Rookruimtes in de horeca vallen niet langer buiten het algehele rookverbod. Dat heeft het gerechtshof Den Haag bepaald. CAN, de belangenbehartiger voor niet-rokers, wil dat rookruimtes volledig worden afgeschaft in alle openbare gebouwen, maar het hof in Den Haag vindt dat die eis onvoldoende is onderbouwd.

 

De vereniging CAN, wat staat voor Clean Air Nederland, heeft daarmee gelijk gekregen in hun standpunt dat de uitzondering in strijd is met de Kaderovereenkomst van de Wereldgezondheidsorganisatie voor de bestrijding van tabaksgebruik. Het is onduidelijk of het verbod ingaat of dat de Staat nog in cassatie gaat tegen de uitspraak.

Sinds juli 2008 is in Nederland een rookverbod voor de horeca van kracht. Op dat verbod geldt een uitzondering voor speciaal aangewezen rookruimtes. Maar niet-rokers kunnen volgens het Haagse hof sociale druk voelen om zich bij de rokers in de rookruimtes te voegen. Bovendien is het onvermijdelijk dat rook uit de rookruimtes ontsnapt en dat werknemers die in de rookruimtes moeten opruimen toch aan tabaksrook worden blootgesteld. Dat is gevaarlijk, omdat vaststaat dat er geen veilige mate van blootstelling aan tabaksrook is.

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) noemt het dramatisch voor cafés en discotheken met een rookruimte dat horecabedrijven geen aparte plek meer mogen hebben voor rokers.

[20 Februari 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)