contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
dinsdag 20/02/2018

› Steeds minder kinderen sterven aan kanker

In 2016 overleden 61 kinderen onder 15 jaar aan kanker. Deze sterfte is nog nooit zo laag geweest. In het begin van de jaren zeventig overleden jaarlijks meer dan 200 kinderen aan kanker. Vooral het aantal doden als gevolg van leukemie daalt snel door toenemende kennis over de ziekte.

 

Ondanks dat kanker nog steeds de meest voorkomende doodsoorzaak is onder kinderen, overleden er bijna vijftig jaar geleden nog meer dan vier keer zoveel kinderen aan kanker. De grootste daling van de kankersterfte bij kinderen vond plaats in de jaren zeventig en tachtig. Daarna daalde de kindersterfte aan kanker langzamer.

Vooral het aantal doden als gevolg van leukemie daalt hard. In veertig jaar tijd daalde het aantal sterfgevallen van circa honderd per jaar naar minder dan twintig. Volgens KWF Kankerbestrijding komt dat doordat er steeds meer bekend is over de ziekte. Die informatie geeft artsen de mogelijkheid om een betere behandeling op maat te geven. Ook is stamceltransplantatie in opkomst en komen er nieuwe medicijnen tegen leukemie.

De cijfers komen van het CBS op basis van een analyse van kankersterfte bij kinderen.

[20 Februari 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)