contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
dinsdag 13/02/2018

› Onderschat: overgewicht bij longproblemen

Er is een duidelijk verband tussen COPD, overgewicht en een minder goede gezondheid. Mensen met COPD lopen een hoger risico om andere chronische aandoeningen te ontwikkelen. Bovendien krijgen ze vaker luchtwegverwijdende medicatie voorgeschreven dan COPD-patiënten met een gezond gewicht.

 

Ongeveer twee derde van de mensen met een milde vorm van COPD heeft ook overgewicht of lijdt aan obesitas. Dit verhoogt het risico op andere chronische aandoeningen aanzienlijk. Denk aan suikerziekte, gewrichtsslijtage, hoge bloeddruk en hartfalen. Ook lijkt het erop dat mensen met longproblemen meer ademhalingsproblemen ervaren.

Wanneer deze groep mensen gewicht zouden verliezen, kan dat hen letterlijk meer lucht opleveren, waardoor ze minder medicijnen hoeven te gebruiken Dat blijkt uit een NIVEL-studie. De onderzoekers onderzochten de relatie tussen milde tot matige COPD, overgewicht en obesitas op het voorkomen van chronische aandoeningen en het voorschrijven van longmedicatie.

[13 Februari 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)