contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
maandag 29/01/2018

Werkgevers, leidinggevenden en collega’s hebben te weinig begrip voor werknemers die kanker hebben gehad. Volgens ex-kankerpatiënten die na hun behandeling nog steeds kampen met vermoeidheid en andere klachten, wordt daar te weinig rekening mee gehouden op de werkvloer. Ze geven hun werkgevers en collega’s een 5,4. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK).

 

Tweederde van de ex-kankerpatiënten ondervindt na vijf jaar nog steeds klachten, blijkt uit het onderzoek. Dat varieert van vermoeidheid tot verminderde lichamelijke conditie, concentratieproblemen en seksuele problemen. Van hen voelt 61 procent zich door deze late gevolgen van kanker beperkt in hun werk. Hoewel van familie, vrienden, artsen en zorgverleners veel steun wordt gevoeld, ervaart 57 procent van de ex-kankerpatiënten weinig begrip op het werk. Wat opvalt is dat ex-kankerpatiënten die onbegrip ervaren op het werk meer emotionele klachten hebben zoals angst, depressieve gevoelens en stress. Ze praten er minder over met collega’s en weten niet goed hoe zij met dit onbegrip moeten omgaan. Zestig tot negentig procent van de werknemers wil binnen anderhalf jaar het werk weer hervatten. Daarover zouden werkgevers en werknemers vaker met elkaar in gesprek moeten gaan, stelt NFK. Er is nog weinig onderzoek gedaan naar welke methode van werkhervatting bij kanker het beste werkt. Stapsgewijs opbouwen van werk met concrete doelen lijkt het beste te werken. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 3600 ex-kankerpatiënten.

[29 Januari 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)