contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
vrijdag 26/01/2018

› Gratis online cursus over psychische problemen

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) heeft een gratis online cursus over psychische gezondheid ontwikkeld. Deze cursus is speciaal gericht op jongeren van veertien jaar en ouder, hun ouders en andere geïnteresseerden. In de deze Massive Open Online Course (MOOC) leren jongeren op een laagdrempelige manier veelvoorkomende psychische problemen herkennen. De cursus is te volgen op het online platform FutureLearn.

 

Psychische problemen zoals depressie, angst, eetstoornis, of ADHD ontwikkelen zich vaak tijdens de tienertijd. Maar liefst één op de vijf jongeren krijgt hiermee te maken. De cursus geeft last op vaak voorkomende vragen en bestaat uit tien modules van ongeveer drie kwartier. Er komen acht veel voorkomende psychische aandoeningen aan bod. Denk aan eetstoornissen, ADHD en angst. Het lesmateriaal bestaat uit (animatie)filmpjes, persoonlijke verhalen, korte opdrachten, quizzen en interviews. De cursus is ontwikkeld door het UMCG dat hiermee wil voorzien in en groeiende behoefte aan laagdrempelige informatie over psychische klachten. Iedereen die hierin geïnteresseerd is kan zich gratis aanmelden en de modules volgen.

[26 Januari 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)