contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
vrijdag 19/01/2018

› Blij met je buurt, blij met je leven

Ruim 9 op de 10 volwassenen die tevreden zijn met hun woning of woonomgeving, geven aan tevreden te zijn met het leven. De woonomgeving is een belangrijkere factor voor tevredenheid met het leven dan de woning zelf. Het gaat dan met name om binding met de buurt. Dat blijkt uit onderzoek van het CBS.

 

Hoe tevreden iemand is met zijn of haar leven, hangt af van verschillende aspecten. Zo is de tevredenheid met het leven groter als mensen zich gezond voelen. Nu blijkt dat de fysieke en sociale omgeving ook van belang zijn. Personen die (zeer) tevreden zijn met hun woning of woonomgeving, zijn ook vaker tevreden met het leven dan degenen die niet tevreden zijn met hun woning of buurt. Van de buurtbewoners die een sterke mate van sociale cohesie ervaren is 97 procent tevreden met hun leven. Bij mensen die lage sociale cohesie ervaren in hun buurt is dit 69 procent. Als mensen overlast ervaren in hun buurt, bijvoorbeeld door lawaai of stank, zeggen zij minder vaak dat ze tevreden zijn met het leven.

Overigens valt aan de hand van dit onderzoek niet uit te sluiten dat mensen die tevreden zijn met het leven in het algemeen positiever zijn ingesteld, en mogelijk daardoor ook vaker tevreden zijn met de woning of woonomgeving en andere facetten van het leven.

[19 Januari 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)