contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
woensdag 17/01/2018

› Praten over depressie zorgt voor betere behandeling

Het ministerie van Volksgezondheid heeft een campagne gelanceerd om psychische problemen bespreekbaar te maken. Veel mensen met depressieve gevoelens vinden het lastig om er zelf over te beginnen, stelt het ministerie op basis van onderzoek. Meer dan 800 duizend Nederlanders kampen met een depressie. Hoe sneller een depressie wordt gesignaleerd, hoe beter het behandeld kan worden.

 

Vooral jongeren en jonge vrouwen hebben het gevoel niet te kunnen praten over een depressie, zegt staatssecretaris Paul Blokhuis. Volgens de peiling vindt meer dan de helft van de jongeren en de jonge vrouwen het prettig als iemand uit hun omgeving het gesprek begint over hun situatie. Tegelijkertijd vermijden vrienden en familie het onderwerp vaak omdat ze bang zijn de ander te kwetsen, stellen de onderzoekers vast. De kans op een depressie is het grootst bij jongeren, jonge vrouwen, werknemers met stressvolle beroepen en chronisch zieken.Depressies zijn al jaren een van de belangrijkste veroorzakers van ziekteverzuim in Nederland.

Mensen die last hebben van een depressie zijn vaak neerslachtig, slapen slecht en eten te weinig of juist te veel. Ook zijn ze vaak snel geïrriteerd, hebben weinig energie en kunnen zich moeilijk concentreren. Bovendien denken mensen die depressief zijn soms ook aan zelfmoord.

[17 Januari 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)