contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
maandag 15/01/2018

› Genen tonen wie baat heeft bij antidepressiva

Bij muizen zijn genen gevonden die kunnen aantonen of het dier wel of geen baat heeft bij antidepressiva. Nu blijkt dat er ook bij mensen op deze manier kan worden gekeken wie profijt kan hebben van het slikken van antidepressiva. Dat melden Duitse en Amerikaanse onderzoekers van het Max Planck Instituut voor psychiatrie.

 

Met genetische kenmerken voor depressiviteit die de onderzoekers bij muizen hadden gevonden, gingen de onderzoekers na of die ook bij de mens verschil zouden maken. De wetenschappers onderzochten het bloed van zo'n honderd patiënten die ooit antidepressiva hebben gebruikt. Bij dit onderzoek werd gekeken naar hun genetische eigenschappen en hoe de medicijnen voor hen hadden gewerkt. Van die mensen had meer dan de helft baat gehad bij antidepressiva en een minderheid niet. Dat verschil kon nu grotendeels worden verklaard met die genetische analyse die eerder bij de muizen was gedaan.

[15 Januari 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)