contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
maandag 08/01/2018

Wereldwijd zouden op dit moment zo’n 17 miljoen kinderen jonger dan één jaar giftige lucht inademen. Daarvoor waarschuwt UNICEF in een rapport. De organisatie roept overheden wereldwijd op om in actie te komen en luchtvervuiling terug te dringen. Steeds meer onderzoeken tonen namelijk aan dat vervuilde lucht een enorme impact kan hebben op de gezondheid. Jonge kinderen zijn extra kwetsbaar.

 

De vervuilende stoffen beschadigen niet alleen de longen van baby’s, maar kunnen ook permanente schade toebrengen aan de hersenen, meldt UNICEF. Het grootste deel van de baby’s die giftige lucht inademt leeft in Zuid-Azië. Jonge kinderen zijn extra kwetsbaar, omdat ze sneller ademen, fysiek minder sterk zijn en hun immuunsysteem nog niet helemaal is ontwikkeld. Daarnaast zijn ze extra kwetsbaar omdat hun brein al bij een lage dosis vervuilende stoffen schade kan oplopen. UNICEF vindt dat landen meer moeten investeren in schone, hernieuwbare energiebronnen en de vervuilende fossiele brandstoffen moeten afzweren. Ook een slimmere indeling van steden kunnen helpen.

[08 Januari 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)