contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
vrijdag 05/01/2018

Met de fotowedstrijd Grijs, Groen & Gelukkig brengt IVN de natuur dichtbij ouderen. Enthousiaste hobbyfotografen stuurden meer dan duizend natuurfoto’s in. Per provincie werden drie winnaars geselecteerd. Deze foto’s worden groot opgehangen in deelnemende zorginstellingen in dezelfde provincie.

 

Het merendeel van ouderen in zorginstellingen komt hooguit één keer per week buiten. Terwijl steeds meer onderzoeken de positieve effecten van natuur op de gezondheid onderstrepen. Alleen al het kijken naar natuur heeft effect. Het zorgt voor een verlaagde hartslag en werkt stressverminderend. Het is voor ouderen niet altijd mogelijk om naar buiten te gaan. Daarom haalt IVN de natuur voor hen naar binnen. Zo kunnen ouderen genieten van aansprekende, herkenbare natuur uit hun omgeving. Die beelden kunnen herinneringen ophalen en als aanknopingspunt dienen voor een gesprek. De fotowedstrijd is onderdeel van het programma Grijs, Groen en Gelukkig. IVN wil met ondersteuning van de Nationale Postcode Loterij tienduizend ouderen een gelukkige oude dag bezorgen door hen de positieve effecten van de natuur te laten ervaren. Dit doet IVN door zorginstellingen te ondersteunen bij het vergroenen van de omgeving rondom instellingen én door een natuurrijk activiteitenprogramma aan te bieden.

[05 Januari 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)