contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
dinsdag 26/12/2017

› Verkoop cannabisolie stijgt

De verkoop van medicinale cannabisolie in apotheken is dit jaar met 60 procent toegenomen. De verkoop van andere medicinale cannabisproducten neemt juist af. Dit is berekend door de Stichting Farmaceutische Kengetallen (SFK).

 

Medicinale cannabisolie kwam in 2015 op de markt en is flink in opmars. Bijna de helft van de medicinale cannabisproducten betreft cannabisolie. SFK denkt dat cannabisolie goed wordt verkocht, omdat het eenvoudig is toe te passen. Bovendien hoeft het niet te worden bewerkt en is het nauwkeurig te doseren.

Medicinale cannabis valt onder de Opiumwet en is daarom receptplichtig; cannabisolie zonder de werkzame stof THC is wel vrij verkrijgbaar. In november adviseerde het Zorginstituut de minister van Medische Zorg het middel niet op te nemen in het basispakket. Daarvoor is er volgens het Zorginstituut te weinig bewijs dat de cannabis daadwerkelijk effectief is bij ziektebeelden als chronische pijn, slaapstoornissen, en misselijkheid en duizeligheid door chemotherapie.

[26 December 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)