contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
maandag 25/12/2017

› Minder eierstokkanker door preventieve ingreep

Eierstokkanker bij Nederlandse vrouwen zou drastisch kunnen worden teruggedrongen met preventieve chirurgie. Zo zouden de eileiders verwijderd kunnen worden bij vrouwen met een voltooide kinderwens die toch al een buikoperatie moeten ondergaan. Dat stellen gynaecologen van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven.

 

Elk jaar sterven ongeveer duizend vrouwen aan eierstok- of ovariumkanker, de meest dodelijke vorm van kanker van de geslachtsorganen. Van de 1.200 eierstokkankers per jaar in Nederland zouden er naar schatting 700 in de eileiders ontstaan. Volgens het Catharina Kanker Instituut kan het aantal nieuwe patiënten met vele tientallen omlaag, door de eileiders te verwijderen. Idealiter zou de eileider-uitname voortaan standaard kunnen plaatsvinden tijdens een baarmoederverwijdering. Het verlaagt het risico op het ontstaan van kanker aanzienlijk. Uit onderzoek blijkt dat de eileider-uitname op een veilige manier kan gebeuren. Eileiders hebben na verwijdering van de baarmoeder geen functie meer. Ook zou door de operatie de hormoonhuishouding niet veranderen en treden er geen extra complicaties op.

[25 December 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)