contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
donderdag 21/12/2017

› Weinig aandacht voor oorzaak menstruatieklachten

Vrouwen wachten vaak te lang met het zoeken naar medische hulp voor menstruatieklachten. De oorzaak: het taboe dat op deze klachten ligt. Wanneer ze zich toch met klachten melden, wordt er vooral aan symptoombestrijding gedaan en kijkt de arts vaak niet naar de onderliggende oorzaak. Dit stelt hoogleraar benigne gynaecologie Judith Huirne van het VUmc. Zij pleit voor meer specialistische centra voor het behandelen van goedaardige gynaecologische aandoeningen.

 

In die specialistische centra kunnen volgens Huirne de onderliggende oorzaken van gynaecologische problemen worden onderzocht. Het te laat ontdekken van onderliggende oorzaken kan namelijk problemen bij zwangerschap veroorzaken. Behandeling van gynaecologische klachten beperkt zich vooral tot symptoombestrijding. Denk aan het voorschrijven van hormonen of het verwijderen van de baarmoeder. Volgens Huirne zijn er inmiddels voldoende nieuwe technieken om de onderliggende oorzaken effectief en minder ingrijpend te behandelen.

[21 December 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)