contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
vrijdag 15/12/2017

› Mensen met trombose dragen te lang steunkous

De helft van de mensen die een steunkous draagt om complicaties van een trombosebeen te voorkomen kan de draagduur verkorten. De steunkous kan zonder gevolgen anderhalf jaar korter worden gedragen, stellen onderzoekers van het Maastricht Medisch Centrum. Opvallend: hoe de richtlijn van twee jaar ooit tot stand is gekomen, is onduidelijk en nooit goed onderzocht.

 

Voor het onderzoek werden twee groepen gemaakt. De ene helft van de groep ontving gepersonaliseerd advies over het dragen van een steunkous. De andere groep moest de steunkous 24 maanden dragen. Dat is de standaard draagduur. Wat bleek: bij meer dan de helft van de mensen die een gepersonaliseerd behandelplan kregen, was de steunkous na zes maanden overbodig. Bij elf procent was de kous na een jaar niet meer nodig.

Tijdens het onderzoek werden 865 patiënten in veertien verschillende ziekenhuizen onderzocht, waarvan twaalf in Nederland en twee in Italië. De patiënten met acute trombose werden onderverdeeld in twee onderzoeksgroepen waarbij rekening werd gehouden met een eerlijke verdeling aan leeftijd, body mass index (BMI) en het ziekenhuis waar de patiënt behandeld werd.

[15 December 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)