contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
woensdag 13/12/2017

› Antistoffen ontdekt tegen migraine

In onderzoek zijn antistoffen ontdekt die effectief werken tegen migraine; het halveert de aantal dagen dat de migraine aanwezig is. Antistoffen - ook wel antilichamen genoemd - kunnen indringers zoals bacteriën en virussen herkennen en vervolgens aanvallen.

 

De onderzoeken waaruit zijn gepubliceerd in New England Journal of Medicine, een toonaangevend tijdschrift over geneeskunde. De resultaten zijn hoopvol voor mensen met migraine.

Bij migraine wordt gezocht naar antistoffen die het eiwit CGRP neutraliseren. Dit eiwit bevindt zich in het brein en komt vrij tijdens een migraineaanval. Het is betrokken bij zowel de pijn als de gevoeligheid voor licht en geluid die ontstaan tijdens een migraineaanval. In deze studie werden de antilichamen erenumab en fremanezumab onderzocht.

Bij de helft van de mensen die erenumab kreeg toegediend, halveerden het aantal dagen dat zij last hadden van migraine. Voor de start hadden de personen gemiddeld acht dagen per maand last van migraine. Het andere antilichaam werd getest door 1130 mensen met chronische migraine. 41 procent had door de antistof gemiddeld de helft minder dagen last van hun migraine.

[13 December 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)