contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
dinsdag 12/12/2017

› Minder lang bloedverdunners slikken

Mensen die een moderne stent krijgen na een hartinfarct, worden 12 maanden behandeld met bloedverdunners. het blijkt dat een behandeling van drie maanden niet tot meer complicaties leidt.

 

De gegevens komen uit internationaal onderzoek (REDUCE). De optimale behandelduur met bloedverdunners staat al langer ter discussie. Voortdurend wordt gezocht naar een optimum tussen het risico op stolling en bloeding. De huidige aanbeveling - twaalf maanden bloedverdunners gebruiken na een stentimplantatie - is voornamelijk gebaseerd op onderzoek met oudere stents. Bij ongeveer 1 op de 12 patiënten werd in eerste jaar na de stentimplantatie een van de volgende complicaties gezien: sterfgevallen, hartinfarcten, stenttromboses, beroertes, nieuwe procedures in de behandelde kransslagader of bloedingscomplicaties. Op basis van deze criteria werd geen verschil gevonden in de complicaties tussen de groepen die twaalf maanden of drie maanden werd behandeld.

De REDUCE studie werd uitgevoerd in 36 ziekenhuizen in Europa en Azië. Ze maakten gebruik van een nieuwe bioactieve stent. Aan de studie deden 1500 patiënten mee, waarbij het verschil tussen twaalf of drie maanden bloedverdunners werd onderzocht. Grote onderzoeken moeten de hypothese nog bevestigen.

[12 December 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)