contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
maandag 11/12/2017

› Biopsie bij prostaatkanker

Bij meer dan de helft van de mannen met verdenking prostaatkanker is een biopsie niet nodig, als ze worden onderzocht met precisiediagnostiek.

 

In de reguliere zorg ondergaan mannen een traditionele biopsie. Hierbij wordt een echosonde via de anus ingebracht en vervolgens wordt door de endeldarmwand geprikt om weefsel af te nemen. Dit wordt een ‘blinde’ biopsie genoemd. Bij deze biopsie is er een kans dat er naast een eventueel aanwezige tumor wordt geprikt. Bovendien is er infectiegevaar.

In 2015 is Andros Centrum voor Prostaatkanker Precisiediagnostiek gestart met haar Centrum voor Prostaatkanker Precisiediagnostiek. Voor deze diagnostiek zijn innovaties bij elkaar gebracht die in de VS al werden toegepast. Met precisiediagnostiek kan gericht en specifiek vastgesteld worden of een man prostaatkanker heeft, hoe ernstig de kanker is. De diagnostiek voorkomt overbehandeling, onnodige kosten en complicaties.

Jos Immerzeel, radiotherapeut-oncoloog, presenteerde deze resultaten op de ‘Second Global Summit on Precision Diagnosis for Prostate Cancer. Immerzeel is werkzaam bij het Andros Centrum voor Prostaatkanker Precisiediagnostiek.

[11 December 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)