contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
woensdag 06/12/2017

› Wild populair, Dierenbescherming waarschuwt

Eend, haas, hert of konijn: het eten van wild is in opkomst en past bij de trend ‘terug naar de natuur’. Wild lijkt inderdaad op een perfect stuk scharrelvlees. Niet waar, zegt de Dierenbescherming. Volgens hen is wel van alles mis met deze trend.

 

Tijdens de feestdagen eten we zo’n 12 miljoen kilo wild. Wild is in opkomst; er zijn meer wildrestaurants en ook excursies met een wildmaaltijd zijn populair. Volgens de Dierenbescherming is die romantiek onterecht: volgens hen bestaan er rondom wild veel misstanden en misverstanden. Allereerst leidt jacht tot dierenleed; de dieren ervaren stress omdat tijdens de jacht de schotwonden niet direct dodelijk zijn. Als tijdens de jacht het ouderdier wordt gedood, is het de vraag of de jongen het zelfstandig overleven. En in het geval van ganzen en zwanen, kan de achtergebleven partner verloren achterblijven waardoor hij zijn territorium kwijtraakt. Ook bij gekweekt wild, zet de Dierenbescherming zijn vraagtekens. De omstandigheden waaronder deze dieren gehouden worden zijn vaak nog slechter dan die in de gangbare veehouderij.

[06 December 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)